Kapcsolat

Urbán Tamás Táncoktatás, táncfellépés, tánctanár, táncóra.pngRépás Szilvia Táncoktatás, esküvői tánc, szalagavató táncoktanítás.png

Legfrisebb Videó

WDSF WORLD OPEN SARAJEVO

Pécs - Standard Ranglistaverseny - 2015.05.09.

Az előző hétvégi verseny alapján úgySt Pécs.png döntöttünk részt veszünk az idei év első standard ranglistaversenyén, melyet Pécsett rendeztek meg. A verseny színhelye és az egész szervezés kimagasló színvonalú volt a hazai átlaghoz képest. Mindig örömteli ilyen rendezvényen táncolni, még ha fájdalmakkal jár is. Hét közben ugyanis kiderült, hogy Tomi allergiás lett az eddig kapott gyógyszerekre, és ezért először az allergiás tüneteket kell megszüntetni, és csak utána jöhetnek a további kezelések. 

Sarajevo - WDSF world open - 2015.05.02.

10 hetes kihagyás után, mindössze 3 edzéssel a hátunk 1 sarajevo.pngmögött 
versenyeztünk május első hétvégéjén Sarajevóban. Tomi combsérülése egy kicsit javult és az orvosokkal való konzultáció után úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk elindulni a hétvégi boszniai versenyen. Úgy terveztük ,hogy ha jól sikerül a verseny akkor 1 héttel később a hazai ranglistaversenyen is részt veszünk. A 39 nevezett párosból 18. helyezéssel zártunk, és a tánc meglepően jól ment  a hosszú ellenére. Igaz körről - körre jobban fájt Tomi lába és a nap végére nagyon be is dagadt. Mindezeket figyelembe véve boldogan indultunk haza Budapestre, némi aggodalommal fűszerezve. Standard és latin - amerikai táncok magyar bajnoksága - 2015.02.21 - 22.

Két héttel a Tíztánc Magyar Bajnokság után következett a11008934_1614602792092281_590075858_n.jpg standard és latin táncok Magyar Bajnoksága. Szombaton a Standard Magyar Bajnoksággal indult számunkra a hétvége. 28 résztvevő párosból a 7. helyen végeztünk, és ezzel 7, illetve 12 helyet javítottunk a tavalyi és tavalyelőtti eredményünkhöz képest. Az eredménynek és a rengeteg pozitív visszajelzésnek is nagyon örültünk.
A vasárnapi Latin Magyar Bajnokságon 20. helyezést értünk el 35 induló párosból. Ebben a táncnemben először indultunk együtt a bajnokságon. Sajnos az utolósó néhány táncban Tomi sérülése miatt nem sikerült kihozni magunkból a maximumot, de mindezzel számoltunk már a nevezés pillanatában.  A sérülés következtében most mindenképp néhány hét kihagyás vár ránk.

Tíztánc magyar bajnokság - budapest - 2015.02.08.

A 2015-ös év első versenye számunkra a Felnőtt10985473_10205629065267332_5063123933127802371_n.jpg Tíztánc Magyar Bajnokság volt. Egy nagyon kemény felkészülés után várakozásokkal telve léptünk parkettre. A rengeteg edzés mellett új frakkal és új ruhával is készültünk az idei év egyik legfontosabb versenyére. Sikerült bekerülnünk a döntőbe a legjobb hat páros közé, ahol végül 4. helyezést értünk el.


Békéscsaba - Országos Bajnokság 2014.12.13.

Az év utolsó versenyén Békéscsabán léptünk parkettre, ahol 10869800_783874555000464_7969440535710676102_o.jpg
kategóriánk országos bajnokságán vettünk részt standard táncokból.
A versenyen ezüstéremet szereztünk és ezzel feljutottunk a legmagasabb, "S" osztályba.Ruse, Szentes - November végi versenyek

November második felében két hétvégén is versenyeztünk. Először 7.jpg
Bulgáriában, Ruse városában értünk el 14. helyezést egy WDSF International Openen, majd pedig egy héttel később, Magyarországon, Szentesen lettünk 13-ok egy standard ranglista versenyen. 
 Mindkét versenyen kevés hiányzott a következő körbe jutáshoz (legjobb 12-be kerülés). A bulgáriai verseny eredménye így is örömteli volt számunkra, azoban a hazai ranglistán elért helyezésünk hatalmas csalódást jelentett, különösen úgy, hogy az előző két ranglista versenyen 6, illetve 7, helyezéseket értünk el.
Skopje - wdsf open 2014.11.08.

Bulgária után ezúttal Macedóniában, Skopjéban töltöttük  hétvégét. 1377465_1569194016628637_1840478286382461581_n.jpg
Latin táncokból először sikerült WDSF Openen bejutnunk a legjobb 12 páros közé, és végül 10. helyezést szereztünk. Standard táncokból pedig az előző heti verseny után (Bulgária, Yambol) ismét bejutottunk a döntőbe, ahol ezüstérmesek lettünk. Ez első WDSF Open dobogós helyezésünk.
Hatalmas élményt jelentett a telt házas arénában, nemzetközi versenyen döntőt táncolni.

Yambol - WDSF Open 2014.11.01 - 02.

Novemberi első versenyünk Bulgáriában,6.jpg
Yambol városában volt. A megszokottól eltérően a hétvége első napján volt a latin verseny, ahol 15. helyezést értünk el, mellyel többé - kevésbé elégedettek is voltunk a mezőny erősségét nézve.
A második napon a standard open viszont fantasztikusan sikerült, hiszen bejutottunk a döntőbe és kevéssel lemaradva a dobogótól végül a negyedik helyet sikerült megszereznünk.

Elblag - Baltic cup - 2014.10.18.

Eddigi legtávolabbi versenyünk színhelye Lengyelország északi részén, Elblagban volt.A hosszú utazás fáradalmait nem sikerült maradéktalanul kipihennünk, és a szombati standard versenyen 54. helyezést értünk el, aminél egyértelműen jobbra számítottunk. Vasárnap már jobban ment a tánc és a latin versenyen 30. helyezést értünk el.

2014. Szeptemberi versenyek

IMG_5583 kicsi.jpg

Az őszi versenyszezon első hónapjában minden hétvégén versenyeztünk, ráadásul minden héten más országban. 

Első megmérettetésünk Svájcban volt, Zürich városában, ahol egy kisebb open versenyen vettünk részt az őszi szezon nyitányaként. Standard táncokból 3., míg latinból 4.helyezést értünk el. Az eredménynek nagyon örültünk és az egész versenyen kitűnően éreztük magunkat.

A következő hétvégén standard ranglistaversenyen vettünk részt Szegeden. A mezőny erősségét figyelembe véve célunk eg4.jpgyértelműen a döntőbe jutás volt, amiről egyetlen helyezéssel lecsúszva végül hetedikként zártunk. Kissé csalódottan, de extra motivációval készültünk a következő versenyre.

Brassóban egy nagyon erős nemzetközi versenyen mérettetünk meg, ráadásul hét közben mindketten megbetegedtünk. Ennek ellenére a verseny jól sikerült és a magyar párosok közül a legelőkelőbb helyen végeztünk. A mezőny több, mint felét megelőzve a 29. helyen zártunk IMG_9539 kicsi.jpgstandard táncokból, míg latin táncokból a 40. helyet 
szereztük meg. A standard mezőny erősségét jól jellemzi, hogy a verseny első 20 helyezettje közül mindegyik páros bent van a világranglistán a top 100-ban.  Mivel erre a versenyszezonra főleg a standard táncokat helyeztük előtérbe, ezért a felkészülésünkhöz mérten a latin eredménynek is örültünk. A verseny egy új sportcsarnokban hatalmas parketten, szép megvilágításban volt megrendezve, tökéletes körülményeket teremtve a versenyzők és nézők számára egyaránt.

A hónap utolsó hétvégéjén Belgárdban versenyeztünk. Igaz, hogy ezen a hétvégén is sikerült megelőznünk a párosok felét, de az elért 27. helyezésnél mindenképp jobb eredményt tűztünk ki célul előzetesen. Sajnos érződött a táncunkon, hogy már két hete betegek voltunk ekkor. Emiatt az október elején megrendezésre kerülő ostravai nemzetközi versenyti ki is hagyjuk és három hét felkészülés után, Lengyelországban, Elblagban versenyzünk legközelebb.


Válogatott kerettagság

2014. Júliusától bekerültünk a Magyar Válogatott IMG_0062.JPGKeretbe, az eddig elért eredményeinknek köszönhetően. Egyuttal július 11-én részt is vettünk első közös keretedzésünkön, melynek óráit Holger Nietsche latin - amerikai táncok világbajnoka, illetve Sándor Judit, a válogatott keret standard edzője és egyben klubvezetőnk tartotta.

A fénykép már az augusztusi válogatott edzésen készült melyet stadard edzőnk, Sándor Judit mellett Juhász Ágnes ás Tóth Szilárd tartott.

A válogatott keret névsora az alábbi linken olvasható:

MTASZ Válogatott keret

szőke tisza wdsf open standard - 2014.06.21.

Hétvégén részt vettünk az idei egyetlen olyan standarf3.jpg
nemzetközi versenyen, melyet hazánk rendez és világranglista pontokat lehet rajta gyűjetni. Sajnos Szilvi gerincsérülése miatt a verseny előtt több, mint egy hónapot hagyott ki, ezért nem sikerült úgy táncolnunk a versenyen, ahogy azt szerettük volna. Ennek fényében az elért 12. helyezés - magyar párosok között 5. hely - jónak mondható. 

trnava wdsf open standard - 2014.05.03.

stgpt14024.jpg

A múlt heti sikeres ranglistaversenyünk után ezen a hétvégén egy nemzetközi versenyen vettünk részt. A kiválóan megrendezett versenyen 10. helyezést értünk el. A 4 induló magyar páros közül mi végeztünk a legelőkelőbb helyen, ezzel megerősítve a múlt heti magyar ranglistaversenyen elért pozíciónkat. Az egész versenyen jó hangulatban, tökéletes összhangban táncoltunk. Táncról táncra végig meg tudtuk valósítani az elmúlt hetekben gyarkoltokatakat. Mióta együtt táncolunk, minden bizonnyal most teljesítettünk a legjobban. A versenyről készült képek videók elérhetők a gelériában.Székesfehérvár - standard ranglistaverseny - 2014.04.26.

Sikerült! Döntőbe kerültünk! Szinte pont másfél év 
St ranglist Fehérvár kicsi.jpg
együtt táncolás után, harmadik közös ranglista versenyünkön bekerültünk a döntőbe, és 6. helyen végeztünk (egy 14. , majd egy 10. helyezés után). Ezzel máris elértük az idei évre tervezett legfőbb célunkat. Nagyon jó érzés volt mindkettőnknek a döntőben szerepelni, és mindent megteszünk azért, hogy az őszi versenyeken megistmételjük mindezt. Sokat jelentett számunkra, hogy a verseny helyszínét jól ismerjük, hiszen már évek óta rendeznek itt kiemelt magyar versenyeket, és mindketten rendelkezünk sok- sok pozitív élménnyel a helyszínnel kapcsolatban. Mindezek pedig csak bővültek a mai nappal. 

Magyar Bajnokságok - 2014 február

4381.jpg

Idén február 1-én tíztáncból, február 15-én pedig standard táncokból indultunk magyar bajnokságon. Latin táncokból nem tudtunk felkészülni megfelelően, ezért kihagytuk a magyar bajnokságot. Tíztáncból a 10., standarből pedig a 14. helyen végeztünk. 

Mindkét verseny eredménye csalódást jelentett számukra, melynek több oka is van. Egyrészt a felkészülésünket drasztikusan megnehezítette, hogy Szilvi bokáaszalagja megsérült az egyik első januári edzésünkön. Innentől nem tudtunk teljes edzésmunkát végezni, egészen a standard magyar bajnokság előtti hétig. Másrészt Szilvi szakmai gyakorlata miatt többségében reggel 6 órára ment dolgozni, ami hajnal 4 órási keléssel járt az utazások miatt. Mindez lehetetlenné tette, hogy részt vegyünk a késő esti vezetett edzéseken.

 Mindkettő versenyen éppenhogy lemaradtunk a következő fordulóról és ezzel5928 kicsi.jpg előzetes várakozásainktól is. Előbbi versenyen a tíztánc bajnokságon a táncunkkal is
kimnodottan elégedetlenek voltunk, egyáltalán nem sikerült megvalósítani, amit előre elterveztünk, és ez meglátszódott az eredményen is. A standard bajnokságon már sokkal jobban teljesítettünk. Itt inkább a kirívóan nehéz körbeosztásnak és egyéb apro nüanszoknak tudjuk be, hogy nem kerültünk a legjobb 12 páros közé.Pécs - Standard Ranglistaverseny

Hosszú szünet után, sok újítással készülve indultunk el a pécsi kicsi.jpgranglistaversenyen, melynek meg is lett az eredménye. Az legutóbbi ranglistán elért 14. helyezés után a 10. helyig sikerült előrelépni. Örülünk 
az eredmlnynek, főleg, azt nézve, hogy akár még jóval előkelőbb helyen is végezhettünk volna, hiszen a 10. és a 6. helyezett között is csak minimális pontszámnyi különbség volt. A jó eredményhez hozzájárult, hogy külön készültünk a szokásosnál kisebb tánctérre és az új design és koreográfiiák
is láthatóan elnyerték a közönség és a zsűri tetszését.

Zevenbergen -  Első WDSF Open versenyünk

Untitledcfdhd.jpg

A nyár közepén, elég kemény felkészülés után egy nyaralással egybekötött hollandiai versenyen vettünk részt. Első olyan versenyünk volt Zevenbergenben, ahol már világranglista pontokat is kaptunk, méghozzá nem is olyan keveset, mivel standardből és latinból egyaránt a 8. helyen végeztünk. Standarből a 7. helyezettől csak egyetlen ponttal maradtunk el, és a döntőbe jutást sem tartottuk volna elérhetetlennek. Latinból viszont kellemes meglepetés volt számunkra ez az eredmény, hiszen ebből a táncnemből 4 hónappal később kezdtük meg a felkészülést.Zsolna -  Standard és Latin 1. hely

2013 június 22-én Zsolnán volt a legutóbbi megmérettetZsolna 1. hely.jpgésünk. Először indultunk latiból is versenyen, mintegy 3 hónapos felkészülés után. Mindkét táncnemben nyertünk. Standardből már egészen magabiztosan ment a tánc, latinból viszont még sokszor bizonytalankodtunk és csak nagyon szoros küzdelemben sikerült elhozni az aranyérmet, de szerencsére a győzelmet nem ekll megmagyarázni :-)
Székesfehérvár - Standard ranglistaverseny

A magyar bajnokság után mindössze két héttel rendezték meg Székesfehérváron a 2013-as év első standard ranglistaversenyét. Rengeteget edzettünk ez alatt a két hét alatt, és a versenyen is jobban ment a tánc, mint eddig. 14. helyezést értünk el, aminél ugyan jobbat vártunk, de ezt is előrelépésként értékeltük. Ezen a versenyen éreztük először, hogy kezdünk összecsiszoloódni, hozzászokni egymás rigolyáihoz. :-)

Első közös magyar bajnokság és Standard rising star

1692_515197685185890_1505229011_n.jpg

Első közös versenyhétvégénk Magyarországon a 2013. évi Standard Magyar Bajnokság volt. Szombaton, a magyar bajnokságon 19. helyezést értünk el. Szilvinek ez volt első magyar bajnoksága, és nagyon meg volt illetődve a versenyen. Mindezt tetézte, hogy még nem volt elég közös versenytapasztalatunk és saját tudásunkhoz képest is alulteljesítettünk. Másnap szintén parkettra léptünk a rising star kategóriában standardből. Sokkal jobban táncoltunk, 2. helyezést értünk el, és mindössze egyetlen ponttal lemaradva a győztestől.Első versenyünk - Zsolna

Első versenyünkön A osztályban mindössze két hét gyakorlás után vettünk részt. Szokatlan a versenytáncban, hogy ilyen rövid felkészülés után indul egy páros, de mindenképp rutint akartunk szerezni, még a magyar bajnokság előtt, ezért nem maradt más lehetőség számunkra. Nagyon érződött egész nap, hogy még nem nem vagyunk összeszokva, nemcsak a táncok alatt, hanem az utazás és a bemelegítés során is. Ennek fényében az elért 7. helyezés nem rossz, de kicsit fájó, hogy nem kerültünk be a a döntőben szereplő 6 páros közé, hiszen számunkra óriási jelentőséggel bír minden versenyben együtt letudott kör is.