Kapcsolat

urban-tamas-tancoktatas-tancfellepes-tanctanar-tancora-5.png

TÁNCFELLÉPÉS - SZENT ISTVÁN NAP

A hétvégén Bugyi Nagyközségben léptünk fel Szent István Napja alkalmából rendezett ünnepi műsor keretében. Négy táncospárral egy latin-amerikai, standard, és divattáncokat tartalmazó tánschowal készültünk.  A szuper hangulatú rendezvényen a rendkívül hálás közönség előtt öröm volt táncolni!

NYÁRI TÁNCFELLÉPÉSEK

Nyáron a felkészülésünket szolgáló tánctáborok mellett, több táncfellépésen is részt vettünk. Legutóbb Hajdúszoboszlón léptünk fel egy szuper hangulatú koncerten! Gergely Róbert - Oda vagyok magáért című koncertjén táncoltunk. A teleházas rendezvény remek hangulatú volt, és nagyon élveztük a táncot

Májusi ranglistaversenyek

Nemzetközi versenyek után, ezúttal hazai ranglistákon léptünk parkettre. Május 14-én latin-amerikai táncok, május 20-án pedig tíztánc ranglistaversenyen mérettetük meg magunkat. 

Előbbi verseny Debrecenben került megrendezésre, ahol kiemeltek minket az első fordulót követően, és végül a középdöntőben fejeztük be a versenyt 12. helyen végezve. 

Utóbbi versenyt Pécs mellett ,Kozármislenyben rendezték iDance Kupa néven ,immár 9. alkalommal. A versenyen 5. helyen kerültünk be a fináléba, ahol végül 6. helyezést értünk el.

TÍZTÁNC OPEN - ZÁGRÁB

Az első májusi hétvégét Zágrábban töltöttük, ahol tíztánc openen indultunk. A táncversenyt egy nemrég átadott sportcsarnokban rendezték, ezért tökéletes körülmények között, kiváló hangulatú rendezvényen versenyezhettünk. 

A tíztánc openre 16 páros nevezett 6 különböző országot képviselve. Sikerült bejutnunk a döntőbe, ahol végül nagyon szoros pontozással 6. helyezést értünk el.

BRNO OPEN ÉS LATIN RANGLISTAVERSENY

Az elmúlt két hétvégét is versenyzéssel töltöttük. Először a Brno Openen táncoltunk több versenyszámban, összesen 9 fordulót, egy héttel később pedig a tápiószentmártoni latin ranglistaversenyen vettünk részt. 

A latin ranglistaversenyen az első fordulót követően kiemeltek minket, majd bejutottunk a 3. fodulóba is, ahol a 11, helyezést értük el az összesen 33 induló táncospár közül. Nagyon szoros volt a verseny a középdöntőben, hiszen a 7. és a 12. helyezett párost mindössze 4 pont választotta el egymástól.

Külön öröm számunkra, hogy  a latin magyar bajnokság után - ahol éppenhogy lemaradtunk a legjobb 12 párost jelentő középdöntőről -, most végre betáncoltuk magunkat a középdöntőbe.

TÍZTÁNC RANGLISTAVERSENY - 2017.03.25.

A Budapest Bajnokság után egy héttel tíztánc ranglistán vettünk részt, ahol a magyar bajnokságon elért hetedik helyezésünket ismételtük meg. Tovább dolgozunk, hogy a következő ranglistaversenyen már sikerüljön a döntőbe kerülés, ezért a következő hétvégén Csehországban a világ 10 legerősebb versenye között számontartott Brno openen több versenyszámban is megmérettetjük magunkat.

BUDAPEST BAJNOKSÁG ÉS DANZA KUPA - 2017.03.18-19.

Pontosan egy hónappal a magyar bajnokság után a területi bajnokságon és másnap a Danza kupa klubközi táncversenyen vettünk részt. Mindkét nap latin -amerikai táncokból versenyeztünk saját kategóriánkban, 'A' osztályban. A kiváló szervezésű táncversenyeken mindkét nap a dobogó legfelső fokára állhattunk és elhoztuk az aranyérmet.

TÍZTÁNC MAGYAR BAJNOKSÁG - 2017

A február 19-én megrendezésre került tíztánc magyar bajnokságon - éppenhogy elmaradva döntőről - 7. helyezést értünk el.

LATIN TÁNCSHOW A MONEY AND MORE RENDEZVÉNYÉN - 2017.02.10.

Hétvégén a Money and More pénzügyi tanácsadó cég éves rendezvényén vettünk részt, melyet egy latin - amerikai táncshow-val színesítettünk. 

A rendkívül színvonalas évzáró ünnepség a Park Inn by Radison hotelben került megrendezésre. Nagyon jól éreztük magunkat!

Köszönjük a felkérést!

LATIN-AMERIKAI TÁNCOK MAGYAR BAJNOKSÁGA

bajnokságán, Szigetszentmiklóson léptünk parkettre. 13. helyezést értünk el 46 induló páros közül. Egyik szemünk sír, a másik nevet.. Örülünk, hogy a két évvel ezelőtti 20. helyezéshez képest jelentősen sikerült előre lepnünk, viszont csalódottak vagyunk, mert a legjobb 12-be jutást tűztük ki célul a verseny előtt, és az első fordulóból még 11-ként emeltek ki minket.

TÁNCFELLÉPÉS A TERMÉSZETTUDOMÉNYI MÚZEUMBAN - 2017.01.31.

A latin magyar bajnokság hetében léptünk fel a Magyar Természettudományi Múzeumban. 

A fellépés tökéletesen illeszkedett a bajnoki felkészülésünkbe is, hiszen egy másik táncospárral (Péter Krisztián és Milus Alida) közösen latin tánchowt táncoltunk.

A közönség is nagyon lelkes volt és minden táncunkat hatalmas tapssal honorálta, így kiváló hangulatban várjuk a hétvégi bajnokságot Alidáékkal együtt, akik szinén részt vesznek a hétvégi versenyen!

TÁNCFELLÉPÉS NÉMETORSZÁGBAN - 2017.01.17.

Egy héttel olaszországi versenyünk után ismét útra keltünk. Ezúttal Németországba utaztunk, ahol egy standard és latin táncokat is magába foglaló táncfellépésre kértek fel minket. Az Interstuhl nevű székgyártó cég évzáró rendezvényén léptünk fel. A rendezvényt a cég központjában tartották, mely Stuttgarttól nem messze fekszik. A fellépés délelőttjén lehetőségünk nyílt egy gyárlátogatásra is, mely során kipróbálhattuk a világ legjobb és legkényelmesebb székeit.

AZ ÉV ELSŐ VERSENYE - VERONA - 2017

Az idei évet rögtön egy versennyel kezdtük. 2017 első teljes hétvégéjét Olaszországban, Veronában töltöttük. A táncverseny nemzetközi része a szokásoktól eltérően egy nap került megrendezésre ami egy éjszakába nyúló versenyt eredményezett. 

Latin táncokkal kezdtük meg a szereplésünket, és rögtön ki is emeltek minket az első fordulóban , így a 65 induló párosból reményfutam nélkül kerültünk a legjobb 48 páros közé. Délután a 2. fordulóból is továbbjutottunk, hogy este a gálaprogram részeként a legjobb 24 páros közt  folytassuk a versenyt. A 3. forduló előtt azonban megkezdődött a standard táncok versenye is. Sajnos standard táncokból nem sikerült annyira jól az első forduló, hogy kiemeltként lépjünk tovább, viszont a szervezés nem tette lehetővé, hogy legyen elég időnk a standard reményforduló és a latin 3. kör között átöltözni és felkészülni, ezért inkább a latin táncokra koncentráltunk. 

Végül latin táncokból a 20. helyezést értük el, mellyel maximálisan elégedettek voltunk a mezőny erősségét figyelembe véve.

Eredményünk részletes pontozással az alábbi oldalon található meg:
http://www.worlddancesport.org/Event/Competition/International_Open-Verona

MASTER DANCE OPEN - PESCARA

A hétvégén Olaszországban versenyeztünk. Pescaraban a Master Dance Open elnevezésű nemzetközi táncverseny mindkét napján parkettre léptünk. Első nap még kissé megilletődötten táncoltunk, és érződött a sok kihagyás, de a második nap már sokkal jobban sikerült.


Eredményünk részletes pontozással az alábbi oldalon található meg:


Eredményünkről a tánchirek.info is hírt adott:

INTENZÍV HÉTVÉGE

Ezen a héten a latin táncok szerelmeseinek kedvezünk. Péntek-szombat-vasárnap latin-amerikai táncokból tartunk workshopot egy intenzív tánckurzus keretében. 

Az órák a következő időpontokban lesznek :

  • 2016.10.14. péntek 18:00 - 20:00
  • 2016.10.15. szombat 16:00 - 19:00
  • 2016.10.16. vasárnapt 16:00 - 19:00

Helyszín:
Örs Vezér Tere
1106, Budapest, Fehér út 1.
 B lépcsőház, 4. emelet 

Ár: 6 500 Ft/fő

Jelentkezés:
info.urdance@gmail.com
sharyam.d.u@gmail.com

TÁNCFELLÉPÉS RENGŐ BISZTRÓ

Augusztus utolsó hétvégéjén egy  csodaszép étterem, a taksonyi Rengő Bisztró megnyitóján léphettünk fel. Fantasztikus volt a hangulat és valóban csodaszép lett a helyszín is!

NYÁRI TÁNCTÁBOROK

Az elmúlt két hétben a Dance Station Táncsport Egyesület Tánctáborain vettünk részt. A tánctechnikánk fejlesztésében  az idei év ifjúsági világbajnok párosának edzője, Alexandru Rusu is segített. A versenytáncos közösórák és edzések mellett, erősítések, balett órák, valamint sportpszichológia is színesítette a tábor programját.

ALBENA INTERNATIONAL OPEN STANDARD - 2016.07.04.

14 hónap után újból nemzetközi versenyen indultuna hétvégén. Bulgáriában, Albénában léptünk parkettre, ahol 3 kört táncolva a 12. helyezést sikerült megszereznünk. 

Eredményünkről a Sztárklikk is beszámolt:
http://www.sztarklikk.hu/…/magyar-ezust-wuppertalban/276695/#

TÁNCFELLÉPÉS - PESTI VIGADÓ - 2016.05.28.

A Német Gzadasági Klub által szervezett bálon léptünk fel csütörtökön.  A bálon olyan nagymultú német cégek vezető voltak jelen, mint a Boosch, az Audi, vagy a Mercedes-Benz. A Pesti Vigadó csodaszép helyszínnek bizonyult, és a rendezvény is fantasztikus volt.

BUDA OPEN - NEMZETKÖZI TÁNCVERSENY BUDAPESTEN - 2016.04.24.

A hétvégén került megrendezésre az idei év legszínvonalasabb hazai táncversenye a Buda Open. a versenyt egyesületünk a Dance Station Táncsport Egyesület rendezte meg. Tomi sérülése miatt sajnos nem tudtunk parkettre lépni, de a rendezésben segítettünk és a verseny utáni workshopon több nemzetközi tánctanárral is magánóráztunk.

MEGKEZDTÜK A FELKÉSZÜLÉST

Több mint egy éves kihagyást követően Tomi végre teljesen felépült combsérüléséből. Hatalmas öröm számunkra, hogy újból fájdalmak nélkül táncolhatunk. Tudjuk, hogy ilyen hosszú kihagyást követően nagyon nehéz lesz visszanyerni korábbi formánkat, de már alíg várjuk, hogy újra parkettre lépjünk! Néhány hetes felkészülést követően mielőbb szeretnénk versenyen indulni.

PÉCS - STANDARD RANGLISTAVERSENY - 2015.05.09.

Az előző hétvégi verseny alapján úgy döntöttünk, hogy részt veszünk az idei év első standard ranglistaversenyén, melyet Pécsett rendeztek meg. A verseny színhelye és az egész szervezés kimagasló színvonalú volt a hazai átlaghoz képest. Mindig örömteli ilyen rendezvényen táncolni, még ha fájdalmakkal jár is. Hét közben ugyanis kiderült, hogy Tomi allergiás lett az eddig kapott gyógyszerekre, és ezért először az allergiás tüneteket kell megszüntetni, és csak utána jöhetnek a további kezelések. 

SARAJEVO - WDSF WORLD OPEN - 2015.05.02.

10 hetes kihagyás után, mindössze 3 edzéssel a hátunk mögött versenyeztünk május első hétvégéjén Sarajevóban. 

Tomi combsérülése egy kicsit javult és az orvosokkal való konzultáció után úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk elindulni a hétvégi boszniai versenyen. Úgy terveztük ,hogy ha jól sikerül a verseny akkor 1 héttel később a hazai ranglistaversenyen is részt veszünk. 

A 39 nevezett párosból 18. helyezéssel zártunk, és a tánc meglepően jól ment  a hosszú kihagyás ellenére. Igaz körről - körre jobban fájt Tomi lába és a nap végére nagyon be is dagadt. Mindezeket figyelembe véve boldogan indultunk haza Budapestre, némi aggodalommal fűszerezve. 

STANDARD ÉS LATIN - AMERIKAI TÁNCOK MAGYAR BAJNOKSÁGA - 2015.02.21 - 22.

Két héttel a Tíztánc Magyar Bajnokság után következett  a standard és latin táncok Magyar Bajnoksága. Szombaton a Standard Magyar Bajnoksággal indult számunkra a hétvége. 28 résztvevő párosból a 7. helyen végeztünk, és ezzel 7, illetve 12 helyet javítottunk a tavalyi és tavalyelőtti eredményünkhöz képest. Az eredménynek és a rengeteg pozitív visszajelzésnek is nagyon örültünk.
A vasárnapi Latin Magyar Bajnokságon 20. helyezést értünk el 35 induló párosból. Ebben a táncnemben először indultunk együtt a bajnokságon. Sajnos az utolsó néhány táncban Tomi sérülése miatt nem sikerült kihozni magunkból a maximumot, de mindezzel számoltunk már a nevezés pillanatában.  A sérülés következtében most mindenképp néhány hét kihagyás vár ránk.

TÍZTÁNC MAGYAR BAJNOKSÁG - BUDAPEST - 2015.02.08.

A 2015-ös év első versenye számunkra a Felnőtt Tíztánc Magyar Bajnokság volt. Egy nagyon kemény felkészülés után várakozásokkal telve léptünk parkettre. A rengeteg edzés mellett új frakkal és új ruhával is készültünk az idei év egyik legfontosabb versenyére. Sikerült bekerülnünk a döntőbe a legjobb hat páros közé, ahol végül 4. helyezést értünk el.

BÉKÉSCSABA - ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2014.12.13.

Az év utolsó versenyén Békéscsabán léptünk parkettre, ahol  kategóriánk országos bajnokságán vettünk részt standard táncokból.
A versenyen ezüstéremet szereztünk és ezzel feljutottunk a legmagasabb, "S" osztályba.

RUSE, SZENTES - NOVEMBER VÉGI VERSENYEK

November második felében két hétvégén is versenyeztünk. 
Először Bulgáriában, Ruse városában értünk el 14. helyezést egy WDSF International Openen, majd pedig egy héttel később, Magyarországon, Szentesen lettünk 13-ok egy standard ranglista versenyen. 

Mindkét versenyen kevés hiányzott a következő körbe jutáshoz (legjobb 12-be kerülés). A bulgáriai verseny eredménye így is örömteli volt számunkra, azonban a hazai ranglistán elért helyezésünk hatalmas csalódást jelentett, különösen úgy, hogy az előző két ranglista versenyen 6, illetve 7, helyezéseket értünk el.

SKOPJE - WDSF OPEN 2014.11.08.

Bulgária után ezúttal Macedóniában, Skopjéban töltöttük  hétvégét. Latin táncokból először sikerült WDSF Openen bejutnunk a legjobb 12 páros közé, és végül 10. helyezést szereztünk. Standard táncokból pedig az előző heti verseny után (Bulgária, Yambol) ismét bejutottunk a döntőbe, ahol ezüstérmesek lettünk. Ez első WDSF Open dobogós helyezésünk.
Hatalmas élményt jelentett a telt házas arénában, nemzetközi versenyen döntőt táncolni.

YAMBOL - WDSF OPEN 2014.11.01 - 02.

Novemberi első versenyünk Bulgáriában, Yambol városában volt. A megszokottól eltérően a hétvége első napján volt a latin verseny, ahol 15. helyezést értünk el, mellyel többé - kevésbé elégedettek is voltunk a mezőny erősségét nézve.
A második napon a standard open viszont fantasztikusan sikerült, hiszen bejutottunk a döntőbe és kevéssel lemaradva a dobogótól végül a negyedik helyet sikerült megszereznünk.

ELBLAG - BALTIC CUP - 2014.10.18.

Eddigi legtávolabbi versenyünk színhelye Lengyelország északi részén, Elblagban volt.A hosszú utazás fáradalmait nem sikerült maradéktalanul kipihennünk, és a szombati standard versenyen 54. helyezést értünk el, aminél egyértelműen jobbra számítottunk. Vasárnap már jobban ment a tánc és a latin versenyen 30. helyezést értünk el.

2014. SZEPTEMBERI VERSENYEK

Az őszi versenyszezon első hónapjában minden hétvégén versenyeztünk, ráadásul minden héten más országban. 

Első megmérettetésünk Svájcban volt, Zürich városában, ahol egy kisebb open versenyen vettünk részt az őszi szezon nyitányaként. Standard táncokból 3., míg latinból 4.helyezést értünk el. Az eredménynek nagyon örültünk és az egész versenyen kitűnően éreztük magunkat.

A következő hétvégén standard ranglistaversenyen vettünk részt Szegeden. A mezőny erősségét figyelembe véve célunk egyértelműen a döntőbe jutás volt, amiről egyetlen helyezéssel lecsúszva végül hetedikként zártunk. Kissé csalódottan, de extra motivációval készültünk a következő versenyre.

Brassóban egy nagyon erős nemzetközi versenyen mérettetünk meg, ráadásul hét közben mindketten megbetegedtünk. Ennek ellenére a verseny jól sikerült és a magyar párosok közül a legelőkelőbb helyen végeztünk. A mezőny több, mint felét megelőzve a 29. helyen zártunk standard táncokból, míg latin táncokból a 40. helyet szereztük meg. A standard mezőny erősségét jól jellemzi, hogy a verseny első 20 helyezettje közül mindegyik páros bent van a világranglistán a top 100-ban.  Mivel erre a versenyszezonra főleg a standard táncokat helyeztük előtérbe, ezért a felkészülésünkhöz mérten a latin eredménynek is örültünk. A verseny egy új sportcsarnokban hatalmas parketten, szép megvilágításban volt megrendezve, tökéletes körülményeket teremtve a versenyzők és nézők számára egyaránt.

A hónap utolsó hétvégéjén Belgárdban versenyeztünk. Igaz, hogy ezen a hétvégén is sikerült megelőznünk a párosok felét, de az elért 27. helyezésnél mindenképp jobb eredményt tűztünk ki célul előzetesen. Sajnos érződött a táncunkon, hogy már két hete betegek voltunk ekkor. Emiatt az október elején megrendezésre kerülő ostravai nemzetközi versenyt ki is hagyjuk és három hét felkészülés után, Lengyelországban, Elblagban versenyzünk legközelebb.

VÁLOGATOTT KERETTAGSÁG

2014. Júliusától bekerültünk a Magyar Válogatott keretbe , az eddig elért eredményeinknek köszönhetően. Egyúttal július 11-én részt is vettünk első közös keretedzésünkön, melynek óráit Holger Nietsche latin - amerikai táncok világbajnoka, illetve Sándor Judit, a válogatott keret standard edzője és egyben klubvezetőnk tartotta.

A fénykép már az augusztusi válogatott edzésen készült melyet stadard edzőnk, Sándor Judit mellett Juhász Ágnes ás Tóth Szilárd tartott.

A válogatott keret névsora az alábbi linken olvasható:

MTASZ Válogatott keret

SZŐKE TISZA WDSF OPEN STANDARD - 2014.06.21.

Hétvégén részt vettünk az idei egyetlen olyan standard nemzetközi versenyen, melyet hazánk rendez és világranglista pontokat lehet rajta gyűjteni. Sajnos Szilvi gerincsérülése miatt a verseny előtt több, mint egy hónapot hagyott ki, ezért nem sikerült úgy táncolnunk a versenyen, ahogy azt szerettük volna. Ennek fényében az elért 12. helyezés - magyar párosok között 5. hely - jónak mondható. 

TRNAVA WDSF OPEN STANDARD - 2014.05.03.

A múlt heti sikeres ranglistaversenyünk után ezen a hétvégén egy  nemzetközi versenyen vettünk részt. A kiválóan megrendezett versenyen 10. helyezést értünk el. A 4 induló magyar páros közül mi végeztünk a legelőkelőbb helyen, ezzel megerősítve a múlt heti magyar ranglistaversenyen elért pozíciónkat. Az egész versenyen jó hangulatban, tökéletes összhangban táncoltunk. Táncról táncra végig meg tudtuk valósítani az elmúlt hetekben gyakoroltakat. Mióta együtt táncolunk, minden bizonnyal most teljesítettünk a legjobban. A versenyről készült képek videók elérhetők a galériában.

SZÉKESFEHÉRVÁR - STANDARD RANGLISTAVERSENY - 2014.04.26.

Sikerült! Döntőbe kerültünk! Szinte pont másfél év  együtt táncolás után, harmadik közös ranglista versenyünkön bekerültünk a döntőbe, és 6. helyen végeztünk (egy 14. , majd egy 10. helyezés után). Ezzel máris elértük az idei évre tervezett legfőbb célunkat. Nagyon jó érzés volt mindkettőnknek a döntőben szerepelni, és mindent megteszünk azért, hogy az őszi versenyeken megismételjük mindezt. Sokat jelentett számunkra, hogy a verseny helyszínét jól ismerjük, hiszen már évek óta rendeznek itt kiemelt magyar versenyeket, és mindketten rendelkezünk sok- sok pozitív élménnyel a helyszínnel kapcsolatban. Mindezek pedig csak bővültek a mai nappal. 

MAGYAR BAJNOKSÁGOK - 2014 FEBRUÁR

Idén február 1-én tíztáncból, február 15-én pedig standard táncokból indultunk magyar bajnokságon. Latin táncokból nem tudtunk felkészülni megfelelően, ezért kihagytuk a magyar bajnokságot. Tíztáncból a 10., standarből pedig a 14. helyen végeztünk 

Mindkét verseny eredménye csalódást jelentett számukra, melynek több oka is van. Egyrészt a felkészülésünket drasztikusan megnehezítette, hogy Szilvi bokaszalagja megsérült az egyik első januári edzésünkön. Innentől nem tudtunk teljes edzésmunkát végezni, egészen a standard magyar bajnokság előtti hétig. Másrészt Szilvi szakmai gyakorlata miatt többségében reggel 6 órára ment dolgozni, ami hajnal 4 órási keléssel járt az utazások miatt. Mindez lehetetlenné tette, hogy részt vegyünk a késő esti vezetett edzéseken. 

Mindkettő versenyen épphogy lemaradtunk a következő fordulóról és ezzel előzetes várakozásainktól is. Előbbi versenyen a tíztánc bajnokságon a táncunkkal is
kimondottan elégedetlenek voltunk, egyáltalán nem sikerült megvalósítani, amit előre elterveztünk, és ez meglátszódott az eredményen is. A standard bajnokságon már sokkal jobban teljesítettünk. Itt inkább a kirívóan nehéz körbeosztásnak és egyéb apró nüanszoknak tudjuk be, hogy nem kerültünk a legjobb 12 páros közé.

PÉCS - STANDARD RANGLISTAVERSENY

Hosszú szünet után, sok újítással készülve indultunk el  a pécsi ranglistaversenyen, melynek meg is lett az eredménye. Az legutóbbi ranglistán elért 14. helyezés után a 10. helyig sikerült előrelépni. Örülünk az eredménynek, főleg, azt nézve, hogy akár még jóval előkelőbb helyen is végezhettünk volna, hiszen a 10. és a 6. helyezett között is csak minimális pontszámnyi különbség volt. A jó eredményhez hozzájárult, hogy külön készültünk a szokásosnál kisebb tánctérre és az új design és koreográfiák is láthatóan elnyerték a közönség és a zsűri tetszését.

ZEVENBERGEN -  ELSŐ WDSF OPEN VERSENYÜNK

A nyár közepén, elég kemény felkészülés után egy nyaralással egybekötött hollandiai versenyen vettünk részt. Első olyan versenyünk volt Zevenbergenben, ahol már világranglista pontokat is kaptunk, méghozzá nem is olyan keveset, mivel standardből és latinból egyaránt a 8. helyen végeztünk. 

Standarből a 7. helyezettől csak egyetlen ponttal maradtunk el, és a döntőbe jutást sem tartottuk volna elérhetetlennek. Latinból viszont kellemes meglepetés volt számunkra ez az eredmény, hiszen ebből a táncnemből 4 hónappal később kezdtük meg a felkészülést..

ZSOLNA -  STANDARD ÉS LATIN 1. HELY

2013 június 22-én Zsolnán volt a legutóbbi megmérettetésünk. 

Először indultunk latiból is versenyen, mintegy 3 hónapos felkészülés után. Mindkét táncnemben nyertünk. Standardből már egészen magabiztosan ment a tánc, latinból viszont még sokszor bizonytalankodtunk és csak nagyon szoros küzdelemben sikerült elhozni az aranyérmet, de szerencsére a győzelmet nem ekll megmagyarázni :-)

SZÉKESFEHÉRVÁR - STANDARD RANGLISTAVERSENY

A magyar bajnokság után mindössze két héttel rendezték meg Székesfehérváron a 2013-as év első standard ranglistaversenyét. Rengeteget edzettünk ez alatt a két hét alatt, és a versenyen is jobban ment a tánc, mint eddig. 14. helyezést értünk el, aminél ugyan jobbat vártunk, de ezt is előrelépésként értékeltük. Ezen a versenyen éreztük először, hogy kezdünk összecsiszoloódni, hozzászokni egymás rigolyáihoz. :-)

ELSŐ KÖZÖS MAGYAR BAJNOKSÁG ÉS STANDARD RISING STAR

1692_515197685185890_1505229011_n.jpg

Első közös versenyhétvégénk Magyarországon a 2013. évi Standard Magyar Bajnokság volt. 

Szombaton, a magyar bajnokságon 19. helyezést értünk el. Szilvinek ez volt első magyar bajnoksága, és nagyon meg volt illetődve a versenyen. Mindezt tetézte, hogy még nem volt elég közös versenytapasztalatunk és saját tudásunkhoz képest is alulteljesítettünk.

Másnap szintén parkettra léptünk a rising star kategóriában standardből. Sokkal jobban táncoltunk, 2. helyezést értünk el, és mindössze egyetlen ponttal lemaradva a győztestől.

ELSŐ VERSENYÜNK - ZSOLNA

Első versenyünkön A osztályban mindössze két hét gyakorlás után vettünk részt. Szokatlan a versenytáncban, hogy ilyen rövid felkészülés után indul egy páros, de mindenképp rutint akartunk szerezni, még a magyar bajnokság előtt, ezért nem maradt más lehetőség számunkra. Nagyon érződött egész nap, hogy még nem nem vagyunk összeszokva, nemcsak a táncok alatt, hanem az utazás és a bemelegítés során is. Ennek fényében az elért 7. helyezés nem rossz, de kicsit fájó, hogy nem kerültünk be a a döntőben szereplő 6 páros közé, hiszen számunkra óriási jelentőséggel bír minden versenyben együtt letudott kör is.